Algemeen

Een beugel wordt meestal aangemeten tussen het 10e en 14e levensjaar. De aanvang is afhankelijk van de groei van de kaak en de wisseling. 

Wij werken met een 5 stappenplan:
1
Een intake consult: Hier bekijken we of er een beugel geïndiceerd is en als dat zo is, wordt gekeken wat de beste aanvangstijdstip is. 
2Uitgebreid onderzoek: Hier verzamelen wij alle informatie dat nodig is om een behandelplan en een begroting te maken. 
3Het behandelplan: U ontvangt het individueel ontworpen behandelplan en de daarbij horende begroting.
4De beugel: Indien u akkoord gaat met het behandelplan kunt u een afspraak maken voor het plaatsen van de beugel. Gedurende de gehele beugel-periode komt u iedere 5 weken op beugel controle. 
5Na de beugel: Na het verwijderen van de beugel wordt een retentiebeugel (spalk) geplaats achter de voortanden.

Afspraken

In onze praktijk hebben wij de maandag en dinsdag geheel gereserveerd voor orthodontie. Op andere dagen kunt u alleen voor spoedbehandelingen aan uw beugel terecht.
Als de actieve behandeling is gestart, vergeet dan niet meteen een vervolgafspraak maken.

Wanneer bellen?

Als je beugel stuk is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de praktijk. In uiterste nood kun je de draad doorknippen met een scherp schaartje of nagelknipper en vervolgens de draad eruit trekken. Bel dan zo spoedig mogelijk de praktijk voor een nieuwe draad.

Pijn

Het in beweging zetten kan mogelijk wat pijn geven, met name met afhappen en kauwen. Over het algemeen trekt deze pijn in drie dagen weg, in deze periode kan paracetamol helpen tegen de pijn. Bij een vaste beugel moet je wennen aan de slotjes die ‘prikken’ in wang. Om het wennen te vergemakkelijken geven wij was mee, die je op brackets kunt plakken om de wang te beschermen. Als de pijn aan je tanden en kiezen na drie dagen niet minder is geworden of als er een draadje in je wang steekt moet je de praktijk bellen.

Websiteinstellingen
Facebook
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg